Meer geregistreerde winkelfraudeurs proberen opnieuw te solliciteren

Afgelopen jaar zijn ruim een kwart meer geregistreerde frauderende winkelmedewerkers gesnapt toen ze probeerden te solliciteren naar een nieuwe baan in de detailhandel zo meldt de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD). 

In de winkelbranche bestaat een waarschuwingsregister om fraude onder eigen medewerkers tegen te gaan. Daarin staan de namen van personeelsleden die hebben gefraudeerd, om zo te voorkomen dat ze bij een andere winkel weer ongehinderd aan de slag kunnen.

Vorig jaar bleken 661 mensen die in de detailhandel solliciteerden in het register voor te komen. In 2014 ging het nog om 525 mensen. Dan was er onder meer sprake geweest van diefstal, zoals een greep in de kassa of het stelen van producten.

Voordat een naam in het register belandt, moet overigens wel een hele procedure worden doorlopen. Zo moet er aangifte bij de politie zijn gedaan. De stichting FAD is gelieerd aan brancheorganisatie Detailhandel Nederland.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-17566036-27', 'auto'); ga('send', 'pageview');