‘Overvallen levensontwrichtend voor slachtoffers’

Een 38-jarige man uit Apeldoorn stond maandag 18 februari terecht voor de rechtbank Gelderland te Zutphen voor overvallen op twee cafetaria’s in Apeldoorn en op een restaurant op een vakantiepark in Beekbergen. Aan de man moet volgens de officier van justitie een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van acht jaar worden opgelegd.

Lees verder »

Grote stijging van aanvragen Verklaring Omtrent Gedrag

Sinds 2014 is het aantal aanvragen voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bijna verdubbeld. In 2018 waren het er ruim 1,2 miljoen. De reden is dat steeds meer werkgevers zo’n verklaring willen om plegers van ernstige misdrijven buiten de deur te houden. Jaarlijks wordt de VOG tussen de 2500 en 3500 keer geweigerd.

Lees verder »

Tabaksindustrie zet Particuliere recherche in tegen nepsigaretten

Lees verder »

Hoe gewone mensen verdwijnen in de fraudedriehoek

Ook gewone mensen zoals jij en ik kunnen makkelijk in sjoemelaars veranderen, aldus Ben Tiggelaar, gedragsonderzoeker, trainer en publicist.

Lees verder »

Geweld in winkelstraten wordt harder en professioneler

De criminaliteit in de winkelstraat wordt volgens De Telegraaf veel gewelddadiger en professioneler. Omdat ook het aantal misdrijven sinds enkele jaren nauwelijks meer daalt, roept Detailhandel Nederland op om van bestrijding van winkelcriminaliteit een politieke topprioriteit te maken.

Lees verder »

Overvallers worden gemiddeld steeds jonger én gewelddadiger

Overvallers worden gemiddeld steeds jonger en leggen zich meer toe op ‘makkelijke’ doelwitten. Wel neemt het totaal aantal roofovervallen iets af. Dit zegt Jos van der Stap, landelijk overvalcoördinator van de Nationale Politie, in De Telegraaf.

Lees verder »

‘Boeven’ helpen marktbezoekers in Apeldoorn Zuid

Acteurs hebben bezoekers van het Schubertplein vrijdagochtend ‘bestolen’ om ze zo bewust te maken van hoe snel zakkenrollers toe kunnen slaan. Een mevrouw die kaas bij een marktkraam kocht, merkte niet dat ondertussen haar fiets werd gestolen. Toen ze daar op gewezen werd,  zette ze de tweewieler direct op slot. 

Lees verder »

Overname Stuij Criminaliteitspreventie door Risc & Fraud Training Center

Risc & Fraud Training Center, leverancier van maatwerk trainingen voor diverse organisaties en instellingen en dochter van R & F Group, heeft per 21 augustus 2017 de activiteiten van Stuij Criminaliteitspreventie overgenomen.  

Lees verder »

Meer geregistreerde winkelfraudeurs proberen opnieuw te solliciteren

Afgelopen jaar zijn ruim een kwart meer geregistreerde frauderende winkelmedewerkers gesnapt toen ze probeerden te solliciteren naar een nieuwe baan in de detailhandel zo meldt de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD). 

Lees verder »

Sweethearting; hoe ga je er mee om?

In ons grand-café serveren wij bij de koffie en thee gebak en koekjes. Laatst zag ik dat een medewerker alleen de geserveerde koffie afrekende en niet de ook geserveerde gebakjes. Het bleek al snel dat de betreffende gasten vrienden waren van de medewerker. Hoe maak ik hier korte metten mee? 

Lees verder »

Vals geld blijft hardnekkig probleem voor winkeliers

Vals geld blijft een probleem. Dat zegt Detailhandel Nederland op basis van de halfjaarlijkse ‘vals geld update’ van de Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank vandaag.

Lees verder »

Fraudeur detailhandel steeds vaker herkend

De gezamenlijke aanpak door winkeliers van interne fraude werpt zijn vruchten af. Dat blijkt uit het jaarverslag van de stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD). De gepresenteerde cijfers laten zien dat frauderend personeel steeds vaker wordt herkend binnen lopende sollicitatieprocedures. 

Lees verder »

Detailhandel pakt interne fraude breder aan

Stichting Fraude Aanpak Detailhandel (FAD) heeft zijn werkwijze aangepast aan de opkomst van flexibele arbeidsrelaties, gedetacheerd personeel en shop-in-shop-constructies.

Lees verder »

Register bemoeilijkt interne fraude in winkel

Dat meldt de Stichting Fraude Aanpak Detailhandel, die tien jaar bestaat.

Lees verder »

Winkeldiefstal gaat met de tijd mee

ISS, een bedrijf voor computerbeveiliging in Atlanta, zegt dat de gebrekkige programma’s dieven in staat stelt prijzen te veranderen van goederen die webwinkels verkopen.

Lees verder »