Stijging woninginbraken tijdens zomervakantie

Het aantal claims naar aanleiding van een woninginbraak is in 2018 met 5,7 procent afgenomen ten opzichte van 2017. De zomervakantie blijft echter populair bij de dievengilde. Dat maakt het Verbond van Verzekeraars bekend.

De afgelopen vijf jaar noteerden verzekeraars jaarlijks gemiddeld 5392 claims in juli. Dat is 10 procent meer dan de 4889 claims die verzekeraars gemiddeld ontvangen in juni. In augustus ligt het gemiddeld aantal inbraakclaims met 5574 nog hoger. Het einde van de zomervakantie betekent ook een daling in het aantal claims met 9 procent in september.

Risicomonitor Woninginbraken
Deze cijfers blijken uit de Risicomonitor Woninginbraken, berekend door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek van het Verbond van Verzekeraars. Verzekeraars zien al langer een dalende trend in het aantal claims op de inboedel- en opstalverzekering naar aanleiding van inbraak. Tijdens de donkere maanden, maar ook de zomervakantie blijven verzekeraars echter relatief veel inbraakclaims ontvangen.

Flinke stijging in Friesland
Uit bijna alle provincies ontvingen verzekeraars in 2018 minder inbraakclaims ten opzichte van 2017. Alleen in Friesland is er sprake van een flinke stijging van 11,6 procent. De grootste daling vond plaats in Zeeland. Daar werden vorig jaar 11,6 procent minder inbraakclaims ingediend. De meeste inbraakclaims werden ingediend in Limburg en Noord-Brabant. Verzekeraars ontvingen uit deze provincies respectievelijk 114 en 103 inbraakclaims per 10.000 huishoudens. Kijkend naar gemeenten, valt vooral de stijging in Amersfoort op. Daar steeg het aantal claims naar aanleiding van een inbraak met 28,7 procent.

bron: beveiligingsnieuws.nl

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-17566036-27', 'auto'); ga('send', 'pageview');