Aantal gewapende overvallen op winkels neemt fors toe

Het aantal gewapende overvallen op winkels is in de eerst acht maanden van dit jaar sterk toegenomen, meldt De Telegraaf op basis van gegevens van Detailhandel Nederland. Opvallend, want sinds 2011 was er sprake van een voortdurende daling van overvallen op winkels en horecagelegenheden.

Naar verhouding was Eindhoven de grootste stijger. In de lichtstad vonden de eerste acht maanden van dit jaar 30 overvallen plaats, terwijl het er in dezelfde periode vorig jaar nog 22 waren. In Amsterdam steeg het aantal licht, van 133 naar 137 en in Den Haag van 22 naar 26. Alleen in Rotterdam was er sprake van een afname. Daar daalde het aantal van 96 naar 81.

Volle aandacht
Landelijk overvalcoördinator van de Nationale Politie Jos van der Stap bevestigt in De Telegraaf dat het aantal overvallen toeneemt, maar het is volgens hem absoluut nog een ‘high impact crime’ die de volle aandacht heeft. “Niet voor niets wordt meer dan de helft van de overvallen opgelost en de dader aangehouden.” Detailhandel Nederland maakt zich grote zorgen, omdat de piek in het aantal overvallen nog moet komen. Die vindt altijd plaats rond de donkere dagen van december, als winkeliers recordomzetten boeken.

bron: beveiligingsnieuws.nl 10 oktober 2019

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-17566036-27', 'auto'); ga('send', 'pageview');