Wat te doen bij terreurdreiging?

In samenwerking met Politie Rotterdam Rijnmond heeft het Risc & Fraud Training Center een aantal succesvolle Awareness bijeenkomsten rondom het onderwerp “ Wat te doen bij Terrorisme/ Terreurdreiging ” georganiseerd voor de vastgoedeigenaren, medewerkers & eigenaren van de winkel- en horecagelegenheden in het centrum van Rotterdam.

Angst is een slechte raadgever

Het is zeker niet onze grootste dreiging, maar toch vreest 70% van de Nederlanders voor een terreuraanslag en vindt 41% van diezelfde groep zich onvoldoende voorbereid mochten ze hiermee worden geconfronteerd.
Angst is altijd een slechte raadgever. Bewust en voorbereid zijn op een dreiging zoals een aanslag kan zowel je angst, grotendeels, wegnemen maar vergroot tegelijkertijd ook je kans op overleven aanzienlijk.

De recente aanslagen in de landen om ons heen en de recente gebeurtenis in Utrecht hebben bewezen dat het vooraf herkennen van terreurverdachten nagenoeg onmogelijk is.

Wat kan ik zelf doen?

Tijdens de bijeenkomsten kregen de aanwezigen een introductie over wat is terrorisme en wat wil een terrorist bereiken? Tevens is men geïnformeerd over welke preventieve maatregelen de hulpdiensten van de Gemeente Rotterdam hebben getroffen in geval van terrorisme/ terreurdreiging, maar ook wat kan men zelf doen om de kans om betrokken te raken bij een aanslag tot een minimum te beperken. Daarnaast werd stilgestaan bij welke stappen je het beste kunt nemen tijdens een aanslag en ook de Britse methode Run, Hide, Tell werd tijdens de Awareness bijeenkomst onder de aandacht gebracht.

Wilt u ook een dergelijke bijeenkomst organiseren voor uw medewerkers, in uw winkelcentrum of binnen uw Gemeente? Neem dan contact met ons op

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-17566036-27', 'auto'); ga('send', 'pageview');