Fraudepreventie

Bedrijfsfraude doet zich voor in vele vormen. Het vindt bovendien plaats binnen alle gelederen van een organisatie. Het herstellen van (imago)schade als gevolg van fraude blijkt moeilijk te zijn. Herstel van vertrouwen vraagt niet alleen tijd, maar ook actie.

Fraudepreventie wat doe ik er aan?

In deze tijd van normvervaging en open flexibele organisaties verdient ook interne fraude de volle aandacht, omdat het vaker voor komt dan men vermoedt.

Neemt u bijvoorbeeld duidelijke en zichtbare maatregelen tegen werknemers die fraude hebben gepleegd? Neemt u ook gerichte maatregelen om toekomstige incidenten te voorkomen? Het is belangrijk te weten hoe fraudeurs te werk gaan. Maar kent u zelf de zwakke plekken in uw bedrijfsprocessen? en bent u bekend met de juridische aspecten van fraude?

Wat moet ik doen bij ontdekking van een stelende medewerker, hoe kan ik de medewerker aanspreken die verdacht wordt van fraude, tascontrole en dan wat vinden, wat zijn de juridische contouren, hoe herken ik fraude signalen?

Belangrijk bij het beperken van interne fraude is het creëren van een open bedrijfsklimaat waarin ruimte is om over interne fraude te praten.

In deze fraudepreventie training leren wij uw medewerkers wat zij kunnen toepassen en hanteren als er fraude is in uw organisatie. Hoe herkennen zij fraudesignalen in uw organisatie?

Deze training heeft een sterk preventief karakter.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor medewerkers die ingeschakeld worden op het moment dat er fraude zich voordoet, zoals o.a. managers, afdeling human resources en eventueel directie. Wij laten hen graag kennis maken met deze praktische en makkelijk toepasbare methode.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-17566036-27', 'auto'); ga('send', 'pageview');