Omgaan met Agressie

Het komt nog wel eens voor dat medewerkers in hun dagelijks werk te maken krijgen met agressief gedrag van klanten of collega’s. Dit kan angst veroorzaken en uw gevoel van veiligheid tijdens uw werk ondermijnen. Niet alleen uw werkprestaties en motivatie hebben daaronder te lijden, maar ook uw privéleven kan erdoor worden beïnvloed. Uitval en een toenemend ziekteverzuim kunnen het gevolg zijn.

Agressie is nooit acceptabel. Daarom is de basis van het leren omgaan met onbeschoft gedrag en agressie uw zelfcontrole.

In onze trainingen leren wij je vaardigheden aan waarmee jij, in je dagelijkse praktijk het hoofd kan bieden aan lastige situaties. We leren je agressief gedrag te voorkomen en waar nodig om te buigen in of te begrenzen naar acceptabel gedrag. Op deze manier krijg je meer zelfvertrouwen en voel je je veiliger in jouw werk!

Agressie training heeft te maken met vaardigheden en menselijke emoties. Dit laat zich niet zomaar vangen in een methodiek. je verbetert je vaardigheden door veel te oefenen met cases en situaties uit je eigen praktijk. Onze trainers en trainingsacteurs komen dicht bij jouw menselijke emoties, maar op een respectvolle, leerzame manier en geven je gerichte feedback en praktische tips waar je echt iets aan hebt.

Door je bewust te zijn van je houding en je woordkeus, kun je controle uitoefenen op de situatie waarna de-escalatie optreedt. Zo wordt iedere medewerker mentaal en fysiek weerbaar tegen elke vorm van agressie.

 

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-17566036-27', 'auto'); ga('send', 'pageview');