Visitatie

Tijdens de visitatie training krijgen de deelnemers praktische tips over preventie en over de wettelijke kaders rondom het op een juiste wijze uitvoeren van een visitatie.

Deze training is bedoelt voor medewerkers werkzaam in de beveiliging, detail-, en groothandel, winkelsurveillanten, preventiemedewerkers in winkels, museumsuppoosten, et cetera.

Doel van de training

De cijfers liegen er niet om: bijna de helft van de medewerkers steelt van zijn of haar werkgever.In sommige gevallen heeft het te maken met slecht voorbeeldgedrag van het management dat gekopieerd wordt door medewerkers.  In andere gevallen kan het te maken hebben met het vast willen houden aan een zekere maatschappelijke status die meer geld kost dan de betrokkene aan salaris kan verdienen.  Echter in de meeste gevallen is er echter sprake van gelegenheidsdiefstal onder de medewerkers en klanten.

Meer en meer organisaties kiezen ervoor om ook een ingangscontrole en visitatie uit te voeren.  Met een ingangscontrole wil je voorkomen dat bezoekers en personeel voorwerpen mee naar binnen nemen die een risico voor het bedrijf of kunstcollectie vormen.  De uitgangscontrole is een prima preventief middel om diefstal van bedrijfseigendommen te beperken.

Wij verzorgen voor u de training visiteren voor uw toezichthoudend personeel.  Zij kunnen hun kennis en vaardigheden verder verbeteren om op een effectieve wijze de visitatie van tassen en overige bagage uit te voeren.

Visitatie kan, indien goed uitgevoerd, invloed hebben om juist deze ongewenste situaties te voorkomen. In deze training leren de deelnemers om op een juiste manier te visiteren met inachtneming van de gevisiteerde. Tevens wordt de juridische kant belicht en het proces “wat te doen bij”. Het veilig uitvoeren van een klantgerichte visitatie staat tijdens de training voorop.

Hoofdlijnen inhoud van de visitatie training:

  1. Wat is visiteren?
  2. Hoe moet je visiteren? (Wettelijke kaders).
  3. Goederen aangetroffen… wat moet je dan doen?
  4. Inbeslagnemen (Wettelijke kaders)
  5. Wat doet visitatie bij mensen?
  6. Omgaan met weerstand gedrag
  7. Praktisch beoefenen van visitatie (Rollenspel)
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-17566036-27', 'auto'); ga('send', 'pageview');