Medewerker Luchthavenbenodigdheden

Bedrijven die producten of diensten leveren op het beveiligde gebied van de luchthaven, zoals taxfree shops of bedrijven die onderhoudswerkzaamheden plegen aan vliegtuigen, krijgen standaard 100% controle bij toegang tot het beveiligde gebied. U kunt deze tijdrovende controle voorkomen door Bekend Leverancier Luchthavenbenodigdheden te worden.

Eén van de verplichtingen van de Bekend Leverancier Luchthavenbenodigdheden is het opleiden van personeel. Al het personeel dat belast is met de verwerking, opslag of het gereed maken van identificeerbare luchthavenbenodigdheden moet de training krijgen van Medewerker Luchthavenbenodigdheden conform artikel 11.2.3.10 van EU verordening 2015/1998.

Niet anders dan de personeelsleden die met luchtvracht of vluchtbenodigdheden werken, is er ook een belangrijke taak weggelegd voor deze medewerkers, te weten; het beschermen van de luchthavenbenodigdheden tegen manipulatie door onbevoegden.

De medewerkers die zich willen certificeren als Medewerker Luchthavenbenodigdheden moeten eerst een 4 uur durende klassikale training te volgen. Aansluitend aan de klassikale training wordt een toets afgenomen en indien de deelnemer hiervoor slaagt is de deelnemer voor een periode van maximaal één jaar gecertificeerd om onbegeleid te mogen werken.

Drie maanden voor het verlopen van het certificaat mag de cursist de herhalingstraining volgen. Deze herhalingstraining bieden wij klassikaal aan, maar kan ook via e-learning gevolgd worden en duurt ongeveer 1,5 uur.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-17566036-27', 'auto'); ga('send', 'pageview');