Week van de Veiligheid

Als ondernemer start je je bedrijf vanuit passie, met een missie. Veiligheid is misschien niet het eerste waar je dan aan denkt, maar is wel een belangrijke voorwaarde voor succesvol ondernemerschap, voor jou als ondernemer, voor je medewerkers, maar ook voor toeleveranciers en klanten.

Overvallen

Dinsdag 12 oktober 2021 stond in het teken van Overvalpreventie. Als u naar Opsporing Verzocht kijkt, komen er regelmatig beelden voorbij van een overval. Dan wordt weer duidelijk dat dit een gebeurtenis is met enorme impact voor de ondernemer en voor medewerkers die dit overkomt. Er zijn mogelijkheden om uw zaak minder aantrekkelijk te maken voor criminelen, bijvoorbeeld door de buit extra te beveiligen, door het aanbrengen van goede camera’s en door klanten actief te begroeten en aan te kijken. Extra alertheid rond openings- en sluitingstijd is ook van belang, waarbij – op bepaalde tijden – een magneetslot ervoor kan zorgen dat u bijvoorbeeld bij het opruimen van de zaak tegen sluiting niet ineens wordt verrast.

In samenwerking met de Gemeente Amsterdam heeft ons bureau de winkeliers van winkelcentrum Boven ’t IJ bezocht en hen voorzien van tal van overvalpreventietips en -adviezen. Alle bezochte ondernemers hebben een leaflet met preventietips ontvangen die zij kunnen gebruiken om hun medewerkers te informeren.

Het Risc & Fraud Training Center verzorgd trainingen op het gebied van onder andere overvalpreventie voor veel retailorganisaties. Echter naast de training Overvalpreventie verzorgen wij ook trainingen op het gebied van omgaan met agressie en winkeldiefstalpreventie.

Klik hier om de talkshow ‘Overvallen’ te bekijken welke is gemaakt in opdracht van het Ministerie van Justitie.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-17566036-27', 'auto'); ga('send', 'pageview');