Straattheater

Straattheater is een theatervorm die in de openbare ruimte wordt uitgevoerd, zonder een specifiek betalend publiek.

Door de beperkte logistieke mogelijkheden wordt straattheater gekenmerkt door simpele kostuums en rekwisieten, en door weinig of geen geluidsversterking. Straattheater wordt altijd op de grond gespeeld nooit op het podium.

Straattoneel is de oudste vorm van theater, maar is een perfecte manier om bewustzijn bij het publiek te creëren.

Onze professionele acteurs zijn gespecialiseerd in het creëren van Veiligheidsbewustzijn bij het publiek. Zij kunnen verschillende thema’s op het gebied van criminaliteitspreventie in een winkelgebied, op een braderie, een evenement of op een (kerst)markt  onder de aandacht brengen om zo meer veiligheidsbewustzijn te creëren bij het publiek.

Hierbij worden 4 leerdoelen behaald:

  1. educatief; lering
  2. illustratief; thema wordt zicht- en hoorbaar gemaakt
  3. vermaak; amusement, met een glimlach naar een thema kijken met theatrale afstand
  4. interactief; mogelijkheid tot communicatie, beïnvloeding

Eenvoudig slachtoffer

Onze acts hebben een duidelijke boodschap voor een groot publiek! De bezoekers worden op een speelse wijze, middels theatrale interactieve werkvormen, bewust gemaakt hoe  eenvoudig zij bijvoorbeeld slachtoffer kunnen worden van zakkenrollers.

Onze ‘zakkenrollers’ gaan aan het werk en het publiek wordt ‘gerold’ voor zij er erg in heeft. Of beter gezegd, er wordt een kaartje in de tas of broekzak gestopt, maar u raakt dus geen spullen kwijt. Het kaartje verwijst naar de gevolgen van onoplettendheid, ook bij woninginbraak en andere diefstallen. Zo maken zij het winkelend publiek bewust van hoe snel zakkenrollers toe kunnen slaan.

Winkeliers willen allemaal dat hun klanten in een schone en prettige omgeving kunnen winkelen. Dan is veiligheid een belangrijk aspect, daar spannen wij ons graag voor in!

Vele Gemeentes in Nederland hebben al dankbaar gebruik gemaakt van ons Straattheater met thema’ s op het gebied van Veiligheidsbewustzijn.

 

Voor meer informatie neemt u vrijblijvend contact met ons op.

 

 

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-17566036-27', 'auto'); ga('send', 'pageview');